Дороги та ліки для онкохворих – за що голосували депутати на 14-й сесії обласної ради

Обласні обранці вчергове тиснуть кнопки та заслуховують виступаючих. Хмельниччина за попередні роки виконала декілька програм – з енергоефективності, протидії туберкульозу  та тероризму. Минулоріч ці заходи були завершені, та прозвітувати викликали керівників відомств. Депутатів зацікавило, як в умовах війни та проявів сепаратизму реагує служба безпеки області.

Злоякісні утворення – біда теперішнього часу, від якої помирають не лише дорослі, а й діти. Обласна програма боротьби  з онкохворобами частково фінансується за кошти місцевих бюджетів, проте дороговартісних ліків всіх не вистачає. Як каже головний онколог,  дорослі, що борються з цією недугою забезпечені  препаратами лише частково.

Не краща ситуація в області із автошляхами – їх хаотичний ремонт викликає здивування не лише в автомобілістів, а й в депутатів. Тому до керівника служби автомобільних доріг в сесійній залі прозвучало декілька питань. Петро Гнидюк каже,  на всі ями Хмельниччини не вистачає коштів та засобів.

Більше командної роботи – менше контролю та звинувачень. Так голова обласної ради пропонує працювати  обранцям Хмельниччини. Щоб діяльність була продуктивною, варто ходити на засідання комісій, каже Михайло Загородний.

Депутати прийняли  зміни до програми фінансової підтримки комунального підприємства «Аеропорт Хмельницький». Хоча перед цим  дві політичні  фракції у сесійній залі висловили позицію про неголосування за питання, оскільки розвитку летовища не бачать.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

«Година Землі-2018». У суботу, 24-го березня хмельничан просять долучитися до світлового флешмобу

Це кадри дворічної давності. Тоді до Години Землі студенти ХНУ влаштували світовий флешмоб «У людей ...