Новий вигляд Волочиських шкіл

Масштабні ремонти для покращення умов навчання підростаючого покоління.  У Волочиську  вже за кілька місяців два навчальних заклади міста повністю змінять свій зовнішній вигляд. Дати нове  життя школам вдасться завдяки реформі децентралізації влади.  Директор Волочиської ЗОШ №5 каже, таке оновлення в школі відбувається вперше за кілька десятків років. За літні канікули тут планують замінити покрівлю, вікна та утеплити фасад.

Аби оцінити роботу та якість її  виконання, до навчальних закладів навідались народний депутат України Сергій Лабазюк, керівництво міста та району. Проінспектували як фасадні роботи, так і внутрішні  – косметичні. За словами голови Волочиської міської ОТГ, цього року із бюджету громади на освіту скеровується більша половина коштів.

Ще один освітній заклад, на який цього року чекає оновлення, місцевий НВК. Роботи тут в самому розпалі, зараз йде утеплення фасаду мінеральною ватою та з дня на день буде проводитися заміна кількох сотень старих вікон на нові  – метало-пластикові. Всього на ремонт закладу заплановано більше шести мільйонів гривень.

Новий вигляд шкіл дасть змогу дітям більше уваги приділяти навчанню та збільшить бажання йти у рідну школу. Сергій Лабазюк переконує, робота Волочиської територіальної громади є прикладом для наслідування інших.

Покращення матеріально-технічної бази у навчальних закладах району відбулося ще минулого року. Так, в рамках програми  комп’ютеризації навчальних закладів, за пропозиціями народного депутата України Сергія Лабазюка, урядом були виділені кошти,  які пішли на закупівлю нової техніки для багатьох шкіл  округу нардепа.

Окрім законодавчих ініціатив, свою роботу з дня в  день демонструє і Благодійний фонд Сергій Лабазюка «Ми поруч». Робота тут є систематичною та відчутна в кожному куточку районів.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Як у Хмельницькому працевлаштовують атовців?

За майже п’ять років війни на сході Україна отримала тисячі сучасних героїв. Частина з них ...