«Обираймо професію разом!». У дитячому оздоровчому містечку «Джерельце» відбувся профорієнтаційний захід

На кілька годин дитяче оздоровче містечко «Джерельце» перетворилося на справжнє місто професій. Сюди завітали фахівці Державної служби зайнятості. Вони затіяли поінформувати дітей про вимоги сучасного ринку праці та розширити уявлення про зміст професій.

Такі профорієнтаційні заходи відбуваються на території всієї області. І буває, що за літній період табори стають містами професій двічі, а то й тричі. Цього року у «Джерельці» профорієнтаційний захід відбувся вперше.

У «Джерельці» обирали професію разом більше сотні дітей. Для старших влаштували брейн-ринг, для молодших – профорієнтаційні ігри та конкурси. Аби допомогти у професійному самовизначенні, фахівці Державної служби зайнятості провели профорієнтаційне тестування, а насамкінець організували конкурс малюнку на асфальті. Завдання просте – зобразити свою професію. До прикладу, Наталя намалювала балерину. Каже, у майбутньому стане примою балету.

А ось у Дениса абсолютно чоловічі амбіції. Коли виросте, каже хлопчик, стане знаменитим футболістом.

У майбутньому хмельничанка Юля бачить себе психологом. Каже, допомагати людям їй дуже подобається. У захваті дівчинка і від профорієнтаційного заходу. Запевняє, такі потрібні і побільше.

Щоправда, кажуть в обласному центрі зайнятості, не профорієнтацією єдиною. Насправді, презентація професії – ціле мистецтво. І, в першу чергу, воно має бути системним.

Такий підхід, переконують, дасть гарний результат. І тільки тоді можна очікувати позитивних зрушень на сучасному ринку праці.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Як у Хмельницькому працевлаштовують атовців?

За майже п’ять років війни на сході Україна отримала тисячі сучасних героїв. Частина з них ...