Перші в Україні. У Хмельницькому створять Судовий інфо-медіа центр

Нові часи диктують нові правила. Судова система намагається налагодити діалог із медівниками. Щонайменше на Хмельниччині. Апеляційний суд області іде у авангарді судів України. Досвід із запровадження відкритості переймають колеги і з Запоріжжя, і з Одещини, і з Сумщини.

І, коли Апеляційний суд відкритість демонструє, то на місцях, у районах, ще не до кінця усвідомили важливість цього. До співпраці із журналістами, прес-секретарів різних рівнів судів, закликав Голова Апеляційного суду.

І це – тільки початок, переконують у суді. Тут наважилися на безперцендентний крок – створити Судовий інфо-медіа центр Хмельницької області.

У Апеляційному суді переконані – інформацію про свою роботу потрібно доносити краянам, так стануть зрозумілішими причини прийняття, або не прийняття, тих, чи інших суддівських рішень. До прикладу, Старосинявщина вже фактично залишилася без жодного судді, по одному працює у Летичівському й Деражнянському районах. З таким навантаженням впоратися не просто.

Найбільша кількість справ пов’язана із керуванням авто у нетверезому стані. Так за півроку 2017-го розглянули стільки ж справ, як за весь 2016-ий.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

В четвер на сцені Хмельницької обласної філармонії лунатимуть хіти відомих рок-гуртів світу

Більше музики та драйву. Після літніх канікул обласна філармонія знову відкриває двері для відвідувачів. В ...