Поблизу селища Летичів незаконно торгують раками

Ракові баталії на рибному базарі тривають. За кілограм ось цих красенів тут прохають дві з половиною сотні гривень, дещо менші продають за дві, а дрібні влетять у півтори сотні гривень. Такі розцінки на раків прижилися на рибному ринку поблизу селища Летичів. І все б нічого, якби торговиця така була законною.

Слідчо-оперативна група прибула аж за півгодини, щоправда, прихопила з собою рибнагляд. Як справжні друзі потиснули руки продавцям, подейкують, що така дружба міцніша за прості рукопотискання. Власне, тепер до раків. Законодавство України дозволяє для особистих потреб щоденно на особу виловлювати 25 раків. Якщо ж говорити про торгівлю річковими – однозначно потрібний дозвіл. Щоправда, жодних дозвільних документів у підприємливих продавців немає.

Насправді люди не з власної волі порушують закон. Кажуть, з новим добрим життям не те що жити – виживати важко.

Незнання законів та життєва ситуація, на жаль, не звільняють від відповідальності. За продаж без дозволу на продавців очікує штраф – від 510 гривень до 1700. Щоправда, не дозволом та штрафом єдиними, є підозра, що ці тварини червонокнижні. Попередньо, ми купили кілька раків. Більшість випустили у річку та два взяли на експертизу. Нам, непрофесіоналам, всі раки на одну клешню, а ось люди, що дійсно тямлять, зроблять висновок. Якщо підозру спростують – торговці відбудуться штрафом за адмінправопорушення, якщо ж рак насправді червонокнижний – тоді це кримінал.

About Ексклюзив

Check Also

Вперше у Хмельницькому – «Crossfit Battle -2017»

До кросфіту Арсеній Даниленко захоплювався вуличним воркаутом. Щоправда, три роки тому відкрив для себе інший ...