Протизаконна інтернет-мережа на Хмельниччині

Думав підзаробити грошей, а ледь не став поплічником сепаратистів. Гібридна війна в Україні розгорнута на всіх фронтах. У час, коли відносно мовчить зброя, боротьба йде за свідомість українців. Ворог активно використовує технологію інформаційного протистояння, аби розхитати ситуацію в країні зсередини. Нещодавно співробітники Служби безпеки у Хмельницькій області призупинили діяльність цілого ряду інтернет сайтів, котрі були замасковані під інформаційні ресурси патріотичного спрямування. Здавалося б нічого нового, та офіційно вони  належали громадянину України, котрий і гадки про це не мав.

Мешканець Красилівського району, перебуваючи на заробітках у Росії, загубив паспорт. Про що повідомив українське посольство, і з отриманим тимчасовим документом повернувся на Батьківщину. У цей час на нього вже вміло перереєстрували сайти, у яких чітко прослідковувався російський слід. Раніше адміністрування цих інформаційних платформ проводилося з території  Північного сусіда.

Хмельницькі спецслужбовці припинили діяльність цілої інформаційної мережі. Окремі сайти були створені чи не для кожного регіону України. Фахівці кажуть, подібні ресурси – класичний приклад фабрики тролей, котрі активно використовують кремлівські пропагандисти. Платформи, де викладаються новини із відповідно розставленими акцентами, котрі грають на руку ворогу.

Часто люди вірять у відверту інформаційну брехню через ряд причин – не мають часу перевіряти джерела отриманої інформації, шукають сенсації, котрі викликають бурхливі емоції.

У СБУ кажуть ворог припинив вкидати інформацію, котра рясніє штампами російської пропаганди. Тепер діють більш витонченими методами. Тому закликають українців бути пильними, та аналізувати повідомлення.

У Службі безпеки прохають українців, котрі все ж їдуть до Росії, бути обачними. А невдаха – заробітчанин, своєю чергою,  туди  більше ні ногою.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

У центрі Хмельницького з’явилося поліцейське містечко

До порушників ось цей красень – безжалісний, а ось з дітками та й дорослими грається ...