У Віньковецькому районному судді відбулося непросте судове засідання

Учора під Віньковецьким районним судом розгорілися чималі пристрасті. Півсотні жителів Слобідки-Охрімовецької Віньковецького району на двох автобусах приїхали до суду з вимогою не випустити з під варти їхніх жорстоких односельців, братів Олега, Володимира та Леоніда Добрянських. У п’ятницю вдосвіта ті звіряче, до напівсмерті побили   свого односельця Миколу Колтуновського.

 

Його зашморгом з мотузком стягнули з мотоблока, заволокли до себе під ворота. Він задушився непритомного його били, він то приходив до свідомості то ні. Приїхали медики, вони медиків до нього не допустили. Сказали поки не приїде міліція.

Ці майже півгодини, які поліція їхала на місце події, мало не коштували молодому чоловіку  життя. Медики кажуть ще 3-4 хвилини й Миколу вже не врятували б.

Боляче чоловіку й фізично, й на душі, каже зашморг на шиї  відчуває й досі.

Батько підозрюваних  твердить, що це його сімї треба від односельчан захищатись. Й звинувачує побитого в тому, що той спалив йому свого часу сінник.

Тим часом селяни в паніці. З’ясувалося більше десятка літ брати Добрянські тримають в постійному страсі їхнє село.

Власну історію, як з фільму жахів, здається, готовий розповісти кожен.

Повертатись додому дружина потерпілого боїться, саме тому й просили люди суд  підозрюваних  не випустити.

Люди готові навіть до того, аби  відкрите судове засідання провели  на виїзді в їхньому селі. Громаду, як може підтримує й сільський голова.

Суд по кожному з братів Добрянських тривав окремо. Їм усім інкримінують вчинення кримінального правопорушення за частиною 2 ст 121 ККУ, нанесення тяжких тілесних  ушкоджень.  Присутній на суді батько підозрюваних вини своїх дітей не визнав. І він і брати вважають винними в багатолітній ворожнечі на побутовому грунті своїх односельців. Та навіть один, заявлений з їхнього боку свідок, до суду не зявився. Люди переконують свідчити той мав лиш  під тиском братів.

Натомість свідків з боку потерпілого слухали до настання ночі.

Якщо ж у підозрюваних було три адвокати, то інтереси потерпілого та цілого села захищали лиш прокурор та слідчий.

За кінцевим вердиктом   слідчого судді  Олександра  Потапова   Олега Добрянського взяли під варту на 60 діб із внесенням застави 50 тисяч гривень, Володимира Добрянського, якого люди називають найжорстокішим з братів взяли під варту на 60 діб без застави. Третього брата, Леоніда  Добрянського взято під цілодобовий домашній арешт на 60 діб.

Селяни кажуть 50 тисяч застави для цієї сім’ї копійки. Вона тримає 30 голів худоби та четверо коней. А от слідчий Юрій Вознюк людей запевнив – пильнуватимуть за хатою Добрянських вдень і вночі.

Про те, як розгортатимуться події та про деталі інцидента ми розповімо вам у телепрограмі «Слово Феміди» на вихідні.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Вогнику не знайдеться? У Хмельницькому на зупинках громадського транспорту патрульні «ловили» курців

Українське законодавство визначає більше десятка місць, де палити категорично заборонено. Від себе міська рада додала ...