Пішохід завжди правий… доки живий. У Хмельницькому організували академію пішоходів

Цій жінці пощастило. Вона, порушуючи правила дорожнього руху, просто у середмісті Хмельницького, на інший бік дороги перебралася. Але так щастить далеко не всім: тільки за минулий рік у нашому місті сталося 140 ДТП із пішоходами.

Саме ця біда і спонукала хмельницьких активістів до створення «Академії пішоходів». Особливої уваги, на їхню думку,  заслуговує поведінка молодих людей при переході дороги. Часто-густо всю їхню увагу займає екран смартфона.

Надписи на асфальті перед пішохідним переходом, банери із соціальною рекламою і флеш-моби на вулицях міста – такі заходи, на думку організаторів «Академії пішоходів» зможуть врятувати життя не одному хмельничанину.

А поки жодних програм немає і флешмобів чи соціальної реклами  теж. Пішоходам радять бути уважними на дорозі, і не розслабляться на пішохідних переходах – «зебри» – ділянки підвищеної небезпеки.

Крім того, батькам напередодні першого вересня рекомендують провести дорожній інструктаж своїм чадам. А ще краще кілька разів довести їх до школи через усі пішохідні переходи.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Як у Хмельницькому працевлаштовують атовців?

За майже п’ять років війни на сході Україна отримала тисячі сучасних героїв. Частина з них ...