Скейтбордисти, фотографи, музиканти… Хмельницький перетворився на справжнє арт-місто

Так Максим – хмельницький рокер із гурту «Поза часом» готується до виступу на сцені «Арт-міста». Щоправда люду на центральному майдані Хмельницького, м’яко кажучи, не надто багато. Виною – спека, середа й невеликий інтерес хмельничан до культурного життя міста.

Тож розважаються музиканти як можуть: поєднують гітарну гру із їздою на скейтборді.

А тут займаються справжні скейтбордисти. Вони – частина вуличної культурної системи міста. Дошку на чотирьох колесах обирають безстрашні. Щоправда представники цього виду спорту, його надтравматичним не вважають.

Втім, відсутність місць для цивілізованого пересування скейтбордом, зменшенню травматизму не сприяють. Та нині у місті почали активно підтримувати вуличне мистецтво, скейтбордистів у тому числі.

І фотографам – зелена дорога. Павло, до прикладу, представник  цієї професії. Та сам, жартуючи, називає себе «ніщебродом» – зупиняє миті життя на звичайнісіньку «мильничку».

Бо й місто не надто яскраве. Хоча завдяки представникам громадської організації «Територія» стає барвистішим. Так до святкування 30-річчя від підписання братерської угоди з Модесто, Хмельницький, крім фестивалю, отримав мурал – дівчинку на гойдалці. А ще в центрі встановили перший парклет.

Організатори забезпечили розвагу кожному, хто б завітав на арт місто, от тільки хмельничани виявилися не надто активними. Відсутність глядачів на майдані  попсувала емоції від свята.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

У центрі Хмельницького з’явилося поліцейське містечко

До порушників ось цей красень – безжалісний, а ось з дітками та й дорослими грається ...