Сучасні підходи та застарілі міфи грудного вигодовування!

З 1 серпня у Всьому світі відзначають тиждень підтримки грудного вигодовування. В Україні подібні заходи почали проводити з 2001 року.  Молода мама  Юлія Салдан, після народження дитини  зіткнулась з рядом проблем. Жінка говорить, перечитала досить багато інформації  як правильно годувати немовлят, проте одна суперечила іншій.

Та й самі лікарі іноді не охоче вдаються в подробиці правильного вигодовування.  Відтак вже вкотре медики та батьки зібрались за круглим столом, щоб обговорити питання які першочергово цікавлять молодих мам  та донести ту інформацію, якої сьогодні так не вистачає.

Про грудне вигодовування має знати кожна мама, переконана голова громадської організації « Щасливе материнство» Вікторія Потічко.  Також матерям слід  володіти інформацією наскільки шкідливими для імунітету дитини є суміші.  І якщо виникла потреба штучного вигодовування, необхідно враховувати особливості організму та підбирати харчування разом з лікарем. Але краще взагалі відмовитись від догодовування, адже лише з материнським молоком дитині передається більшість захисних антитіл від багатьох бактерій та вірусів.

Такий круглий стіл відбувся  вже вдруге. Загалом на протязі тижня педіатри та неонатологи  міста проводили лекції та тренінги, де навчали молодих мам як забезпечити надійний імунний захист своїм малюкам.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Плюс триста гривень: хмельницькі пенсіонери доотримали по кілька сотень до пенсії

340 гривень до пенсії – такий середній результат перерахунку виплат у краї. Їх, відповідно до ...