Галогенератор і машина соціального таксі. «Волонтери лідерського руху» назбирали понад двадцять три тисячі доларів для Хмельницького

Без цього невеличкого пристрою ціла соляна кімната фактично гарно декороване приміщення. Це – аерозольний галогенератор. Його придбали за зібрані Волонтерським лідерським рухом кошти – за більш як шість із половиною тисяч євро.

Вже за тиждень він має запрацювати. Після того, як персонал соціального центру навчиться ним користуватися. Лікування дітей, котрі цього потребують, у центрі здійснюватимуть безкоштовно.

У шістнадцять із половиною тисяч доларів волонтерам обійшовся цей автомобіль. Він – незвичайний. Це мікроавтобус із пандусом, для зручного користування візочниками. За кілька секунд підйомний механізм опускається і підіймає візок до салону машини. Його використовуватимуть як третє у місті авто соціального таксі.

Послугу надають безкоштовно. Для цього з міського бюджету виділяють кошти: майже сто дев’яносто тисяч гривень на утримання автомобілів і перевезення пасажирів соціальним таксі витратили за вісім місяців цього року. Втім, будь-хто скористатися таким засобом пересування не може. Спочатку треба написати заяву в орган соцзахисту.

Аби спростити доступ до соціального таксі людям, які цього потребують, хочуть внести зміни до Положення про соціальне таксі у Хмельницькому.

Нині у нашому місті вже «таксує» два авта для візочників. Тепер до них додасться ще одне. На нього гроші збирали усім миром, не тільки у Хмельницькій області – по всій країні.

Робота волонтерів не залишилася поза увагою: незабаром традицію хмельничан перейматиме сусідня область.

І розуміють, що великі справи починаються з маленьких добрих вчинків.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Стали до строю – прикордонна академія поповнилася першокурсниками

350 першокурсників цьогоріч поповнили ряди прикордонної академії, це на 6 десятків більше ніж минулого року. ...