Мовчання на вагу золота: у Хмельницькому на хабарі взяли іще двох громадських активістів

У Хмельницькому на хабарі взяли іще двох громадських активістів. Чоловіків на гарячому затримали під час отримання 10 тисяч доларів США. За них добродії мали дати обітницю мовчання двом конторам-забудовникам.

Прізвища затриманих в прокуратурі традиційно не називають. А от в інтернеті від вчорашнього вечора «гуляє» лише два. Артур Кутей та Михайло Хабаль. Якщо про першого діяча інформації щодо його громадської роботи – небагато – відомо лише те, що Артур Кутей – успішний спортсмен, то про Михайла Хабаля сказати можна чимало. Отож, знайомтеся.

Безробітний Михайло Хабаль – один із активних діячів псевдотериторіальної громади міста Хмельницького, побратим півроку тому затриманого за хабар активіста Григорія Дерев’янчука. Власне, на цьому відео чоловіки пліч-о-пліч відстоюють інтереси рідної організації у суді. До речі, саме у судах Михайла Хабаля можна зустріти чи не найчастіше. Він активно штампує позови, подає клопотання і звертається до різних контролюючих інстанцій. З приводу будівництва деяких об’єктів також був помічений із критикою. Наразі шукати правди активісту, скоріш за все, доведеться стосовно власної персони. Він, як і Артур Кутей, перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Слідство у даній справі триває. Якщо правоохоронці зберуть достатньо доказів, вимагачам як і їх попередникам загрожуватиме від 3 до 7 років позбавлення волі.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Як у Хмельницькому працевлаштовують атовців?

За майже п’ять років війни на сході Україна отримала тисячі сучасних героїв. Частина з них ...