ONUKA, Леся Нікітюк, Василь Шкляр… Як Хмельницький відзначив день народження

Василь Шкляр, брати Капранові й Марія Чумарна – своїми автограф-сесіями завершили літературний фестиваль у Хмельницькому «Слово єднає». Василь Шкляр у місто приїхав уперше, та Проскурів для нього має особливе значення.

Брати Капранові у місті над Бугом не вперше. Навесні презентували свій роман «Забудь-річку» і от на день міста привезли нову книгу про Майдан. Хмельницький став четвертим містом, яке побачило публіцистичну роботу братів.

А поруч із літературним фестивалем хмельничани почали готуватися до вечірньої концертної програми. Ще завидка майданчик перед кінотеатром Шевченка заповнив люд. Так зустрічали Мотор’роллу, Онуку та Лесю Нікітюк. Вона, до речі, хмельничанка, тож вести концерт до дня міста погодилася охоче.

ONUKA на святкування дня міста у Хмельницький запросили невипадково – гурт знайшов себе у симбіозному звучанні електроніки та української-фолькмузики. Тож гасло святкування «Знай наших!» підтримує, як ніхто інший.

Народну пісню в сучасній обробці називає вульгарним мавпуванням, тож до такою воліє не опускатися. Саме тому гурт відомий далеко за межами України. Втім, одна річ виступати перед залом, котрий заплатив кошти за концерт, а зовсім інша – перед часто випадковими людьми, як на дні міста Хмельницького.

І справді отримати максимум задоволення вдалося, мабуть, усім хмельничанам. Тож ще раз Хмельницький – з днем народження.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Отримав по заслузі. У Хмельницькому оштрафували водія маршрутки № 46

У фейсбуці це відео зібрало не одну тисячу переглядів та й не один десяток коментарів. ...