Освітня реформа в дії: поліцейські на практиці навчали першачків правилам дорожнього руху

Більше практики – менше теорії. Саме цей принцип є основою нового освітнього держстандарту. За яким на Хмельниччині в експериментальному режимі почало працювати 4 школи. Першачки даних навчальних закладів не тільки просидять за партою 12 років, а й навчатимуться не як усі. Замість навчальних планів – тематичні тижні. Й не зовсім звичні уроки.

«Я – школяр» – у рамках цьоготижневої теми малечу навчали бути у соціумі – поведінці в школі, вдома і, звісно, на вулиці, а, отже, і на дорозі. Цьому наймолодших пішоходів навчали поліцейські. Розпочали із загальної інформації.

Наступний крок – навчання правилам поведінки на дорозі. Не у класі, а на свіжому повітрі, більше дією, аніж словами копи показали дітям як правильно переходити дорогу, убезпечити себе під час руху транспорту і таке інше.

Практичні заняття із копами першачкам сподобалися. Кажуть, відтепер краще за дорослих знають що робити, аби не потрапити у халепу на дорозі.

Поліцейські такій обізнаності наймолодших пішоходів справді втішені. Кажуть, зважаючи на перший успіх, подібні уроки проведуть і у решті хмельницьких шкіл, котрі, переконані, нехай і не мають стосунку до освітнього експерименту, з радістю долучаться до таких нововведень в навчанні.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Мовчання на вагу золота: у Хмельницькому на хабарі взяли іще двох громадських активістів

У Хмельницькому на хабарі взяли іще двох громадських активістів. Чоловіків на гарячому затримали під час ...