Освітяни області відзначили своє професійне свято

Учитель – професія унікальна. Всі професії починаються від учителя. Педагог своїм серцем, розумом формує завтрашній день: людину, суспільство. Адже буквально все проектується і твориться за звичайною учнівською партою. Вже більше 20 років, кожну першу неділю жовтня педагогів, вчителів, загалом працівників освіти, вітають з професійним святом. Цьогоріч в обласній філармонії зібрались освітяни зі всієї області. Юні хмельничани підготували для педагогів святкову програму. Крім цього, грамотами та відзнаками привітали освітян очільники області.

Вчитель – це не просто професія, це покликання душі, це спосіб життя, адже він працює не тільки для себе і своїх вихованців, а і для майбутнього країни. Як наголосив заступник голови Хмельницької ОДА, без освіти не можливе духовне народження нації та прогресивний розвиток в майбутньому.

Свою педагогічну родину привітав і директор департаменту освіти і науки області Олег Фасоля. Він переконаний, саме завдяки педагогам ми маємо патріотичну та героїчну націю.

Самі ж педагоги кажуть, свою професію обожнюють. Адже навчаючи, навчаються й самі. Лілія Мирна працює в освіті вже більше 35 років. Каже, не зважаючи на те, що в професії чимало складнощів: потрібно бути завжди готовою до змін, вміти знайти підхід до учнів і вчасно прилаштуватись до нововведень, свою професію не змінила б ні на яку іншу.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Вогнику не знайдеться? У Хмельницькому на зупинках громадського транспорту патрульні «ловили» курців

Українське законодавство визначає більше десятка місць, де палити категорично заборонено. Від себе міська рада додала ...