Промисловці та підприємці Хмельниччини засідали у Кам’янці. Одна з головних проблем роботодавців сьогодні – не бажання молоді працювати на виробництвах

Промисловці та підприємці Хмельниччини зібрались у Кам’янці-Подільському, аби обговорити роботу своїх підприємств, поділитись досвідом та ідеями для розвитку промисловості області.  За словами заступника голови  Хмельницької ОДА Олега Гуменного –  промислові підприємства Хмельниччини роблять величезний вклад у економічний розвиток нашого регіону.

Та все ж проблемних питань в галузі промисловості чимало це і новації у податковому та митному кодексах, невисокий інвестиційний клімат. Та найбільше проблема, за словами хмельницьких промисловців, це відтік кадрів. Нині велика кількість українців, та хмельничан зокрема, виїжджають на заробітки за кордон.

А серед молоді виробничі професії – не популярні. Андреас Цінн вже близько 15-ти років розвиває промислове підприємство у Кам’янці-Подільському. Каже, такої проблеми із кадрами, як зараз, у нього не було ніколи. Переконаний, держава та профтехосвіта не зацікавлюють молодь до виробничих професій.

Директор ВПУ №11 каже, аби навчання молоді було більш результативним необхідна співпраця із самим підприємствами. Щоб студенти мали можливість на власні очі побачити що і як виготовляється на заводі чи підприємстві.

До слова, засідання проводилось на базі ТОВ «Модуль-Україна». Це другий за розмірами виробник оцинкованої сталі в Україні. Директор заводу, каже – багато робітників звільнились та виїхали за кордон. Хоча заробітна плата на підприємстві у кілька разів вища, ніж на інших заводах – молодь працювати за станком не хоче. Голова ХСПП (союз промисловців і підприємців Хмельницької області) Іван Дунець каже, в Україні кадровий хаос. Молодь не вмотивована працювати на вітчизняних підприємствах.

В завершені засідання вирішили написати листа, в якому висловлять свої пропозиції, щодо розвитку підприємництва Хмельниччини. Там проситимуть на державному рівні вирішити питання пільг для підприємців та виведення працівників з тіні. Щоб усі могли працювати на рівних умовах та отримували достойну плату за свою роботу. Цей лист планують передати Президенту України, який за словами місцевих чиновників повинен завітати на Хмельниччину в перших числах жовтня.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

5642 метри над рівнем моря. Хмельничанин Олександр Ладико підкорив Ельбрус

5642 метри над рівнем моря. Таку дистанцію подолав хмельничанин Олександр Ладико, аби підкорити найвищу вершину ...