Замість врожаю соняхів – врожай забороненої коноплі: правоохоронці викрили групу наркоторговців

Замість врожаю соняшників одне із агропідприємств краю мало зібрати врожай законодавчо забороненої коноплі. Коли на одному із орендованих полів вирішили похазяйнувати невідомі. На щастя, довести справу до логічного кінця – збору канабісу – горе-аграріям не вдалося. Їх вичислили правоохоронці. Розповідають, у ході операції «Мак-2017» отримали інформацію про можливий злочин. Її одразу перевірили – і не схибили.

50-річний чоловік того, що вирощував коноплю на продаж навіть не приховував. А, зважаючи на кількість кущів, заробити планував чимало. 1 склянка зілля вартує близько однієї тисячі гривень, а з куща можна дістати близько 6 склянок «трави». Тож, для того, аби зреалізувати план збагачення горе-аграрій працював, не покладаючи рук. Причому не лише фізично, а й розумово. Особливо напружувався при виборі місця майбутньої плантації.

Знайшовши місце, котре відповідало б усім необхідним параметрам, чоловік викорчовував молодий сонях і садив свою улюблену культуру. За нею слідкував на рівні професіоналів, розповідають правоохоронці.

За незаконний агробізнес чоловіку світить чималий термін. Хоча поки про це говорити зарано. Слідство у даній справі триває. Загалом під час операції «Мак-2017» до відповідальності за незаконний посів конопель та маку притягнуто не одну особу.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Все про фундук. Хмельницькі горіховоди провели день відкритих дверей

Кожного року бізнес-ідея із вирощування фундука знаходить все більше прихильників. На Хмельниччині спеціалізоване  фермерське господарство ...