Арт-терапія, як допомога в лікуванні. «Карітас» вже вдруге проводить «Art Hospital» у Хмельницьких лікарнях

Так студенти-психологи гуманітарно-педагогічної академії розпочинають своє практичне заняття у стінах дитячої лікарні. Разом із дітьми малюють коктейльними трубочками осінній пейзаж. Такі заняття називаються арт-терапією й вони дуже допомагають видужанню, переконують психологи.

Хвороба це завжди стрес для організму, а лікування у стаціонарі ще більший. Саме тому міська дитяча лікарня повністю підтримує ініціативу благодійного фонду «Карітас» та його помічників студентів-психологів.

Ба, більше. Цьогоріч проект підтримала міська рада. 15 тисяч гривень на закупівлю необхідних для арт-терапії канцтоварів виділили з бюджету «Громадських ініціатив». Тож на відміну від минулого року цьогорічний «Art Hospital»  проходять і в обласній, і в міській дитячих лікарнях . Й триватиме аж чотири місяці.

Представники благодійного фонду «Карітас» переконують, результат від арт-терапії відчули усі: і діти, і батьки, і лікарі.

Проводять арт-терапію щосереди чергуючи міську й обласну лікарні. Крім першого ще проведуть близько двох десятків занять.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Як у Хмельницькому працевлаштовують атовців?

За майже п’ять років війни на сході Україна отримала тисячі сучасних героїв. Частина з них ...