Чи готові до зими – в області розповіли початок роботи закладів комунальної сфери в опалювальний період

Технічно – готові, проте не всі. В області розповіли про початок опалювального сезону. Як запевнили, в управлінні ЖГК, учні семи сотень шкіл Хмельниччини не будуть мерзнути у класах. На початку жовтня четверта частина усіх котелень була запущена у дію. Проблеми виникли лише у Шепетівці, там документи на реструктуризацію боргу ТОВ «Шепетівка Енергоінвест»  подано у реєстр Мінрегіону. Решта підприємств також мають  недоплати, які не вплинули на початок подачі тепла у домівки.

Щоб зекономити газ та енергоносії бюджетні установи області оснащено засобами обліку майже на 90 відсотків. Така ж ситуація із прибудинковими лічильниками. Їх встановлювати не без супротиву хмельничан, проте тепер для більшості почалися уроки економії. Щоб почати заощаджувати , підприємства переходять на твердопаливні котли. Цього року їх знову побільшало в експлуатації.

Комунальники кажуть, сидіти у заметах не доведеться, адже до холодів підготували та полагодили  2 сотні одиниць прибиральної техніки та 30 тон посипкової суміші. Проте щороку зима готує нелегкий екзамен погодою, тож чи здадуть його підприємства комунальної галузі, буде видно з першими  снігопадами та морозом.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Як у Хмельницькому працевлаштовують атовців?

За майже п’ять років війни на сході Україна отримала тисячі сучасних героїв. Частина з них ...