Казкар Сашко Лірник дав майстер клас хмельницьким студентам та почитав казки дітлахам

Сашко Лірник приїхав до Хмельницького аби навчити студентів мистецтву оповіді. Сам автор каже, мріє, аби його майстер – класи надихнули когось продовжити його справу.

Виявилося, що на всьому світі сюжетів казок є небагато – всього десь 130 штук. Але кожен народ їх розповідає по-своєму. Сашко Лірник переконаний, казка – це невід’ємна частина кожної нації. Алже саме через казки передаються народні звичаї та зберігається культурна спадщина.

Прийшли на зустріч не тільки студенти, а й давні поціновувачі творчості Сашка Лірника. Сім’я Кузнєцових  прийшла у повному складі. Діти з захопленням слухають автора, а батьки кажуть – кращого казкаря не знайти.

Сашко Лірник переконує, казки важливі не тільки для дітей. Автор – частий гість в зоні АТО. Каже, хлопці завжди з нетерпінням чекають його приїзду. А ще, він певне, єдиний казкар у світі, якому військові, які знаходяться на передовій дзвонять по кілька разів за ніч.

Казки у виконанні Сашка Лірника – зачаровують. Тому і зустріч із студентами пройшла на одному диханні. Це була і лекція, і дискусія, і майстер-клас водночас. На прикладі розповіді казки Сашко Лірник провів майстер-клас з риторики. Студенти отримали цінні поради щодо удосконалення публічного мовлення та переконалися, яку важливу роль відіграють інтонація, модуляції голосом, логічні паузи, жести. Апогеєм зустрічі стала розповідь гостем казок. Присутні стали дійовими персонажами казки пан Коцький.

Сашко Лірник впевнений, дітей потрібно виховувати на український казках – від цього залежить їхнє майбутнє і майбутнє нашої держави.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Як у Хмельницькому працевлаштовують атовців?

За майже п’ять років війни на сході Україна отримала тисячі сучасних героїв. Частина з них ...