Кілометр за мільйон зелених. Китайці робитимуть дорогу на Хмельниччині

З першим теплом наступної весни китайці почнуть робити українські дороги: 10 жовтня українські дорожники вперше  підписали контракт із підрядниками Піднебесної. Півтори сотні кілометрів на Полтавщині та ще сорок на Хмельниччині будуватимуть саме китайці.

Це означає, що виконуватимуть роботу китайці, а прийматимуть її в експлуатацію ще одні переможці конкурсу, тобто не «Укравтодор». Таким чином планують відремонтувати усю дорогу Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знамянка. На Хмельниччині в першу чергу будуватимуть її найгіршу частину.

Тому й вимоги до автошляху не українські, а міжнародні. А вони, кажуть, проектанти, спрямовані на безпеку руху, тож довелося не раз коригувати створене.

В населених пунктах має бути багато так званих «лежачих поліцейських». Та дорога до рога по всій ділянці відрізнятиметься. Нагадаю, роботи поблизу Голоскова вже велися, та без фіксування припинилися. Тепер їх планують відновити.

Загальна сума цього ремонту сорок мільйонів доларів.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Хто кращий? До Дня українського козацтва у Хмельницькому стартував турнір з дитячого футболу

У Хмельницькому День українського козацтва святкують і спортивно. Принаймні, з цієї нагоди спортивний клуб «Новатор» ...