Меджибізька ОТГ – здобутки та очікування

Меджибізька ОТГ існує лише два роки. За цей час швидкими темпами тут почали  знаходити застосування новим інвестиціям, що надійшли від держави. Спортивна школа села Голосків  виховує молодих чемпіонів. Діти охоче займаються спортом – для тренувань тут є все необхідне.

Система освіти зазнала змін – колишнього РАЙВНО, як такого, уже не існує. У педагогів громада забрала господарські функції. Тож де закупити фарбу чи придбати інвентар – відтепер думають в ОТГ. Гроші на ремонт  школи батьки тепер не дають.

В ОТГ визнають – шлях з впровадження децентралізації  тернистий. Тож помилок та непорозумінь вистачає. Проте, більш, як 10-тисячна  громада  готова вчитися та заробляти гроші, адже державний ресурс має властивість закінчуватися.

Не всі громади відчувають відповідальність, яку вони отримали разом з коштами на  впровадження децентралізаційної реформи. Адже для заможного існування населених пунктів мають бути сформовані бюджети розвитку.

Нині у громадах намагаються впоратися з управлінськими функціями, адже навіть десятки роботи років у місцевому самоврядування не замінюють нового досвіду, що отримали старости та голови ОТГ.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Музичні інструменти як казкові герої. У неділю 29-го жовтня хмельничанам покажуть музично-хореографічну казку «Петрик і вовк»

Це лише частина однієї з найвідоміших у світі дитячих історій – музична, інша – хореографія. ...