І навчили, і обдарували, або Американська армія – українським піротехнікам

Ось так, на практиці піротехніки з різних регіонів протягом тижня переймали досвід у американських колег. Експерти з розмінування Штабу командування Збройних сил США у Європі вдруге завітали в Україну, аби підвищити кваліфікацію наших рятувальників.

Саме практична, а не теоретична частина стала основною під час американо-українських тренінгів. Усе тому, що обладнання, про яке раніше наші піротехніки могли тільки мріяти – тепер у них на озброєнні. Це – металодетектор, котрий може підлаштуватись під грунт, в залежності від його структури. Ефект від такого дива техніки вражаючий.

Досвід, котрий здобули від колег із Америки вітчизняні піротехніки, кажуть, переоцінити неможливо. Зважаючи на це переконані, подібні міжнародні тренінги варто проводити частіше.

Від навчань українські піротехніки отримали не лише задоволення, а й міжнародні сертифікати. І можливість продовжувати вправлятись в уміннях користування сучасним обладнанням. 20 металодетекторів, 5 комплектів для гуманітарного розмінування та набори навчальних макетів вибухонебезпечних предметів роз’їдуться областями і стануть не лише робочим, а й навчальним матеріалом для тих, кому особисто на тренінг потрапити не вдалось.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Засвітись на дорозі – врятуй собі життя! Патрульні Хмельницького закликають пішоходів та велосипедистів бути помітними на дорозі

Засвітись на дорозі – врятуй собі життя! Патрульні Хмельницького закликають пішоходів бути помітними на дорозі, ...