«Поділля з яйцями». У Хмельницькому представили концепцію розвитку яєчного виробництва трьох областей

Щодня – яйце. Згідно із маркетинговими дослідженнями українець за рік з’їдає до трьохсот п’ятдесяти яєць – фактично по одному щодня. Випічка, салати й просто омлети – без цього інгредієнту не обходиться більшість із страв, запевнюють кухарі.

Особливо десерти. Тут яйце – будівний матеріал. До прикладу один із них «Тьотя Циля»  фактично яєчний торт.

Тільки у цьому ресторані щомісяця використовують більш, як півтори тисячі яєць. Всього ж в Україні за минулі п’ять місяців виробили понад шістдесят мільярдів яєць. З них – 16% припадає саме на Подільський економічний район: Хмельниччину, Вінниччину й Тернопільщину. Раніше ці території були лідерами яєчного виробництва.

Відновити колишню славу беруться представники агенції сталого розвитку «АСТАР». Нині Україна входить до двадцятки країн-експортерів цього продукту птахівництва. Яйця переважно експортують до Азії й Північної Африки потужні виробники, а от селянам-одноосібникам з продажем цього продукту важче.

Аби продати отримані яйця, селянам радять об’єднуватися. Допомогти це зробити можуть у «Астарі», тут можуть написати бізнес-план і знайти собі партнерів. А вже на наступний рік, до дня яйця, який припадає на 13 жовтня взагалі, планують провести фестиваль.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Хто кращий? До Дня українського козацтва у Хмельницькому стартував турнір з дитячого футболу

У Хмельницькому День українського козацтва святкують і спортивно. Принаймні, з цієї нагоди спортивний клуб «Новатор» ...