В Новоушицькій ОТГ створили сучасний центр соціальної реабілітації

Вже майже півроку пані Раїса відвідує оновлений Новоушицький територіальний центр соціальної реабілітації. Каже, вже на 77 році життя навіть не очікувала на такі блага. І хоча діти її силоміць заставили відвідувати процедури – лікуванням дуже задоволена.

Нині реабілітацію проходить понад дві з половиною тисячі громадян. Більшість з них – люди похилого віку та учасники бойових дій. Для різноманітних процедур облаштували 12 кабінетів. Новий тренажерний зал дає змогу відновитися після інсульту. При виборі тренажерів акцентували увагу на їх портативності. А ще тут є кабінет лікувальної фізкультури, та масажний кабінет. Також нещодавно було створено кабінет аромотерапії та психолога.

Також на території закладу була створена галокамера. Це соляна кімната, в якій проходять  лікування та профілактику понад 20 відвідувачів щомісяця. Кваліфікований догляд можуть отримати люди із захворюванням бронхо-легеневої системи, лор-органів, патології шкіряних покривів. Для відвідувачів також функціонує фітобар. Це все стало можливим завдяки децентралізації.  З моменту утворення територіальної громади у соціальному центрі створили відділення психологічної реабілітації та додаткові робочі місця.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Як у Хмельницькому працевлаштовують атовців?

За майже п’ять років війни на сході Україна отримала тисячі сучасних героїв. Частина з них ...