В пам’ять про загиблих героїв сучасності

На центральній площі Городка зібралися містяни, активісти та воїни АТО.  Нині тут   відкривають одразу два пам’ятника –  героям неоголошеної війни та Небесній сотні.

Автори ідеї –   бійці «Легіону Свободи», оборонці Донецького летовища –  Валерій та Назарій Чепки. Ще у фронтових окопах вирішили встановити такі меморіали у себе на батьківщині. Щораз, повертаючись додому  у відпустку, привозили із собою докази російської агресії. Залишки смертельного заліза, яким гатив по українцям окупант, стали частиною композиції.

Шлях  до волі, всіяний осколками ворожих снарядів.  Втілити в життя ідею добровольців зголосився майстер – Олексій Борисовський. Впродовж трьох тижнів чоловік, не покладаючи рук, працював над виготовленням пам’ятних знаків.

Творити пам’ятники майстру повсякчас доводилося під світлом ліхтариків. Як тільки брався до роботи, розповідає Олексій Борисовський, дивним чином пропадала електрика. А напередодні відкриття, в ніч проти чотирнадцятого жовтня,  вандали взагалі понівечили постамент Героям сучасності.

Пори усі намагання вандалів, меморіал довели до ладу. Тепер він тут, на центральній площі, нагадує містянам про героїзм українських захисників.

Тетяна Бондарчук прийшла вшанувати пам’ять свого чоловіка й усіх полеглих воїнів. Страшного лютневого ранку 2014-го року вона втратила свого чоловіка. Куля снайпера влучила у Сергія Бондарчука в центрі столиці, коли він рятував побратима.

Дев’ятнадцять свободівців віддали своє життя за перемогу Майдану. Сорок два воїна «Легіону Свободи» загинули в запеклих боях на Східному фронті.  Пам’ятати подвиги  усіх  наших захисників – зобов’язаний кожен українець, – переконаний Олег Тягнибок.  Лідер всеукраїнського об’єднання «Свобода» відвідав Хмельниччину, аби долучитися до заходу.

Свободівці вже не вперше ініціюють будівництво меморіалів в пам’ять про українських героїв. Робота в цьому напрямку триватиме й надалі, – запевняють в об’єднанні.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Казкар Сашко Лірник дав майстер клас хмельницьким студентам та почитав казки дітлахам

Сашко Лірник приїхав до Хмельницького аби навчити студентів мистецтву оповіді. Сам автор каже, мріє, аби ...