Хмельницькі школярі побували на екскурсії у пожежній частині

23 листопада до рятувальників 1-ї державної пожежно-рятувальної частини Хмельницького завітали учні спеціальної загальноосвітньої школи №32. Спершу вогнеборці провели для гостей невеличку екскурсію частиною, показали, де працюють, де відпочивають після тривожних виїздів. Але найцікавіше було у гаражі для пожежно-рятувальних автомобілів. Школярів вразили потужні червоні рятувальні автівки. Діти із задоволенням досліджували кабіну водія, приміряли рятувальний одяг, каски, розглядали пожежно-рятувальне обладнання. Найбільше захоплення і радості в дітей викликало, коли рятувальники увімкнули сирени і проблискові маячки пожежно-рятувальної автівки.

Паралельно із демонстрацією потужностей вогнеборці розповіли школярам правила безпеки вдома, на вулиці, застерегли дітей від прогулянок замерзлими водоймами, та пояснили, що робити під час виявлення боєприпасів.

Дітлахи із цікавістю слухали рятувальників та ділилися власним досвідом у сфері безпеки життєдіяльності. Як з’ясувалося, серед гостей були діти, що не з чуток знали, що таке пожежа і як її ліквідовують. А ще чи не кожна дитина висловила бажання в майбутньому опанувати професію вогнеборця. Усього на зустрічі було чотири десятка школярів з 6-9 класів. Варто зазначити, що ці дітки мають вади зі здоров’ям, а це означає, що до їхньої освіти потрібен особливий підхід. І педагоги, й рятувальники зазначають, що під час подібних зустрічей школярі краще сприймають інформацію щодо безпеки життєдіяльності, відтак діти під час ймовірних надзвичайних ситуацій не розгубляться і зможуть себе захистити.

Рятувальники кажуть, подібні акції нині щодня відбуваються у навчальних закладах Хмельниччини, аби охопити якомога більше юної аудиторії.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Як у Хмельницькому працевлаштовують атовців?

За майже п’ять років війни на сході Україна отримала тисячі сучасних героїв. Частина з них ...