«Перевізник. Зима»: в області стартувала поліцейська спецоперація

«Перевізник. Зима»: на Хмельниччині стартувала поліцейська спецоперація. Від 17 листопада до 17 грудня правоохоронці разом із укртранспебзеківцями не на жарт візьмуться за маршрутників.

Зважаючи на те, що мета заходу – убезпечення пасажира, правоохоронці просять краян, раптом що, з розумінням ставитись до перевіряючих. Сподіваються також, що законним діям контролюючих органів не будуть противитись і перевізники. Аби пояснити їм необхідність такого заходу нещодавно навіть зорганізували круглий стіл.

Першу перевірку правоохоронці та укртрансбезпеківці вирішили провести, так би мовити, не відходячи від каси. Після круглого столу, аби не бентежити пасажирів, перевіряючі виїхали на кінцеву зупинку Озерної. Із собою взяли і власників маршрутів. Почали із елементарного – видачі квитків.

Порушення номер один. До речі, чи не найпоширеніше серед перевізників. На ньому попався і 22-ий маршрут. Його власник Олександр Мішин переконує, наявність квитка у пасажира – турбота самого пасажира. В законі «Про автомобільний транспорт» так і написано.

Інформація про перевізника, котра має бути присутньою у кожному транспортному засобі в більшості перевірених, на жаль, також відсутня. Немає належної якості вогнегасника та аптечки. Водій перевіреного нами 29-ого маршруту свою, до прикладу, шукав хвилин зо п’ять, потім довго її витягував, а потім, напевно, пожалкував, що вона взагалі в нього є. Аптечка – раритет, їй без кількох місяців 11 років.

Із перевірених за півгодини 7 маршруток у кожній виявили по кілька порушень. Цього дня за них не штрафували і не притягували до відповідальності. А від наступного усе повернеться на круги своя. Порушив – плати. Не виправляєшся – не матимеш ліцензії. З 2018-го припиняється дія мораторію на перевірки. А з ним і надмірно лояльне ставлення до перевізників.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Як у Хмельницькому працевлаштовують атовців?

За майже п’ять років війни на сході Україна отримала тисячі сучасних героїв. Частина з них ...