Півстоліття із піснею. Народний аматорський хор «Летич» відзначив своє 50-річчя

Аматорський хор «Летич» був заснований у 1967 році. Цей відомий колектив – окраса духовного та культурного життя краю, який найдовше функціонує серед усіх творчих колективів на теренах Летичівщини.   Звання народного хор отримав у 1970-му. Нині репертуар ансамблю налічує більше чотирьох сотень пісень. Основа репертуару – народна пісня. Крім цього виконують твори і місцевих авторів. Хор «Летич» виступає не тільки на Хмельниччині, але й за межами України. Марія Володимирівна 10 років співала у «Летичі», сьогодні має іншу роботу, та каже, щоразу із задоволенням слухає своїх колег і серцем завжди з ними.

Колись хор «Летич» нараховував близько 60-ти чоловік, нині тут співають 25 артистів. Є в колективі і ті, хто співає з дня створення ансамблю.

За роки існування хор «Летич» пережив багато змін. Єдине, що лишилось незмінним – це бажання нести українську пісню людям. Через свої твори підтримувати та відроджувати національну культуру.

Хор «Летич» є незмінним учасником усіх концертів та масових свят району. Бере участь у всіх оглядах, конкурсах районного та обласного рівнів. Відзначений багатьма дипломами та грамотами. Нинішній керівник хору, В’ячеслав Довгалюк, каже, хоч сьогодні хор «Летич» і менший за чисельністю, ніж кілька років тому, все ж продовжує активно працювати та залучати до аматорського мистецтва нових людей.

Сьогодні “Летич” – це хор з власним виконавським обличчям, хор, який намагається постійно збагачувати свій репертуар, підвищувати професійний рівень, вдосконалювати виконавську майстерність, здобувати необхідний досвід, збагачувати  мистецтво України та нашої Подільської землі.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Як у Хмельницькому працевлаштовують атовців?

За майже п’ять років війни на сході Україна отримала тисячі сучасних героїв. Частина з них ...