Засвітись на дорозі – врятуй собі життя! Патрульні Хмельницького закликають пішоходів та велосипедистів бути помітними на дорозі

Засвітись на дорозі – врятуй собі життя! Патрульні Хмельницького закликають пішоходів бути помітними на дорозі, адже вони, як і водії та велосипедисти, є повноцінними учасниками дорожнього руху та можуть втрапити у пригоду.

Так, з початку року на території міста за їх участю сталося близько сотні ДТП, левова частина з яких у нічний час. Причина проста – на дорозі пішоходів не видно.

У темну пору доби, наголошують патрульні, на дорозі треба «світитися». Світловідбиваючі елементи на одязі, флікери не лише у нічний час, а й у туман та дощ допоможуть водію помітити пішохода.

Щоправда, «засвітитися» на дорозі замало. У осінній час, кажуть поліціянти, кожен пішохід повинен бути особливо уважним та обережним.

Перше, кажуть патрульні, про кого треба подумати, – це діти. Зараз, у осінній час та й коли стрілки годинника стрибнули на годину, досить часто школярі повертаються додому, коли на вулиці стемніло.

А взагалі уважними треба бути усім, адже власне життя та здоров’я, в першу чергу, залежить від кожного з нас.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

«Плюс» 27 нагород у спортивну скарбничку області. Хмельницькі спортсмени повернулися з чемпіонату Тернопільської області з бразильського джиу-джитсу

Майже два роки бразильським джиу-джитсу займається Владислав Ратушний. Якщо на початках, каже спортсмен, програвав, то ...