Через нововведення у податковому кодексі аграрії Хмельниччини перекрили дорогу

Піший протест аграріїв. Близько восьмої години ранку в селі Прибузьке, що неподалік Хмельницького, більше сотні фермерів влаштовали протестну акцію. А, все через одну поправку до податкового кодексу – відміну 20% податку на додану вартість. Олександр Романюк обробляє 300 гектарів землі. Вирощує чоловік усі культури. Переконує, 180-та поправка призведе до знищення малого та середнього сільгоспвиробника.

За неповну годину попереджувально-протестної акції в обидві сторони дороги сформувалася чималий затор. Водії ж фермерів не зовсім зрозуміли – між ними та протестувальниками виникли невеликі протистояння.

Сільгоспвиробники кажуть,  зміни у податковому кодексі  на руку тільки великим зернотрейдерам та підприємствам, котрі виготовляють готову продукцію із олійних та технічних сільськогосподарських культур.

За словами сільгоспвиробників  ця поправка вже відчутна. Зменшилась ціна за яку великі зернотрейдери готові купити зерно.  Аграрії вже підрахували  – на одній тонні вирощеного збіжжя  в середньому втрачатимуть більше півтори тисячі гривень чистого прибутку.

За словами виробників, відміна відшкодування ПДВ змусить виробників продавати збіжжя тіньовими схемами. Тим самим зменшиться дохід та збільшиться число безробітних, адже платити працівникам буде проблематично.

Схожі  акції протесту  сьогодні були ще у Рівненській та Черкаських областях. Аграрії навіть підготували проект, який скасовує поправку до кодексу. Фермери переконують – якщо їх не почують, переїдуть із людьми і технікою у владні квартали столиці.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Волинь, Житомирщина та Хмельниччина. У Старокостянтинові пройшли змагання з рукопашного бою «Кубок Самсона»

Волинь, Житомирщина та Хмельниччина. Нещодавно, дві команди гостей та п’ять місцевих змагалися у рукопашному бою. ...