Днями церква вшановувала пам’ять Святого Андрія

Свято Андрія Первозваного відзначили у Летичеві. В одному з мікрорайонів міста у храмі святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова  відбулась служба божа.

Андрій був першим з апостолів, хто пішов слідом за Ісусом Христом. Згодом він привів до Спасителя свого рідного брата — Петра. Із братом раніше Андрій займався рибальством. І вирушив святий Андрій із проповіддю святого слова у східні країни, до Дніпра. Давня легенда говорить, що апостол Андрій Первозваний проповідував християнську віру на побережжі Чорного моря й у Києві. Літопис, який датується XIII століттям, містить переказ про заснування Києва Андрієм Первозваним: «На цих горах засяє ласка Божа, буде велике місто…»

Настоятель храму отець Андрій привітав зі святом усіх прихожан. Закликав людей у цей день і не тільки, задуматись про те, як вчинки впливають на життя кожного та на Україну  в цілому. За словами отця Андрія, кожна людина, яка розуміє для чого вона в цьому світі, заради кого вона живе і що має робити є апостолом.

В свою чергу, прихожани привітали свого настоятеля. Адже в день великого церковного свята, отець Андрій святкував свої іменини. Прихожани дуже поважають отця Андрія, кажуть, це людина з великою душею.

Після служби настоятель храму та благочинний Старосинявського району відзначили нагородами людей, які виявились не байдужими до долі храму. Вони завжди допомагали та відгукувались на усі прохання. Тому у такий важливий день  орденом святого Юрія Переможця нагородили                           Віталія Іваневича.

Відзначили орденом також і селищного голову Летичівської громади Ігора Тисячного. Адже, за словами отця Андрія, пан Ігор доклав чималих зусиль, аби храм святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова мав такий вигляд, як зараз.

Головне, що об’єднує прихожан цього храму – віра та любов до ближнього. Бажання зробити життя в своїй громаді кращим.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Волинь, Житомирщина та Хмельниччина. У Старокостянтинові пройшли змагання з рукопашного бою «Кубок Самсона»

Волинь, Житомирщина та Хмельниччина. Нещодавно, дві команди гостей та п’ять місцевих змагалися у рукопашному бою. ...