Хмельницький молодіжний клуб розвитку підбив підсумки своєї діяльності за рік

Молодіжний парк, Грінфест, Арт-простір у школі і ще багато цікавого зробили за цей рік учасники хмельницького молодіжного клубу розвитку. Громадські активісти кажуть, здійснили цьогоріч 90% із того, що було заплановано. На наступний рік планів мають ще більше. Нині зібрались аби поділитись своїми успіхами та невдачами, та розповісти про нові проекти.

Найбільш обговорювані проекти місцевого клубу розвитку – це фестиваль Greenfest та створення молодіжного парку.  Фестиваль у Хмельницькому проходив вже вп’яте, і як кажуть організатори – цей захід завжди користується успіхом.

Що ж до молодіжного парку, то розмов навколо нього точиться чимало. Тим не менш, у клубі розвитку кажуть, цьогоріч вдалося зробити кілька важливих кроків, аби наблизити його створення. До прикладу, ще у квітні був проведений work shop, куди запросили більше 20 архітекторів з різних куточків України. Ці люди працювали у Хмельницькому три дні і за цей час створили проект візуалізації молодіжного парку. У клубі молодіжного розвитку вважають це своєрідною перемогою, хоч і переконують роботи ще багато.

Невдалим вважають активісти свій проект «PROбудись». Цим проектом вони хотіли долучити хмельницьку молодь до усіх процесів міста, щоб молоді люди розуміли, що і як відбувається в Хмельницькому. Щоб висували свої ідеї, яким чином можна зробити наше місто кращим та прогресивнішим. Та організатори кажуть, молодь хмельницького не надто зацікавлена у таких питаннях.

Та незважаючи на такий сумний досвід, громадські активісти не падають духом і на прийдешній рік вже запланували багато нових ініціатив.

Безумовно не облишать і тему молодіжного парку, запевнив Степан Кушнір. Також хмельничани стовідсотково можуть очікувати наступного Greenfest’у.

Крім того, у клубі молодіжного розвитку продовжать працювати в напрямку енергоефективності міста. У 2018-му планують залучити до цієї сфери і підприємців. Продовжать співпрацю із навчальними закладами, суттєву увагу приділять учнівському самоврядуванню. І на завершення Степан Кушнір нагадав, що у квітні Хмельницький молодіжний клуб розвитку святкуватиме своє 5-річчя. Відкрив Степан і таємницю – швидше за все на той час громадська організація вже матиме іншого керівника.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Дитяча усмішка – найвища нагорода. У Хмельницькому патрульні та громадські активісти організували свято для вихованців сиротинця

Дитяча усмішка – найвища нагорода. У Хмельницькому патрульні та громадські активісти організували свято для вихованців ...