На Хмельниччині вшановували ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

У Хмельницькому вшанували ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.  Вибух стався більше тридцяти років тому, а Андрій Поварчук і досі пам’ятає, як п’ятого червня його разом з друзями відправили на ліквідацію наслідків катастрофи. Те, що вони побачили на станції, досі вражає уяву.

Аби приборкати катастрофу,  тисячі людей віддали життя. За їх неоцінений подвиг боротьби над мирним атомом завдячують усі. Нині у Хмельницькому проживає 840 ліквідаторів. І з кожним роком їх все меншає. Підірване здоров’я у нерівній боротьбі, тисячі загиблих і стільки ж зруйнованих родин – це ціна атомної катастрофи.  І саме 14 грудня, коли вдалося закінчити будівництво саркофагу, відзначають самопожертву людей, котрі стали до боротьби.

Також відзначили ліквідаторів і в Хмельницькому районі. Кожного року народний депутат України Сергій Лабазюк разом із своїми помічниками вшановує людей, які назавжди залишаться героями. Цього року десять родин отримали продуктові набори.

Вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС і у Волочиському районі. Там у громадській приймальні нардепа тридцяти двом чорнобильцям вручили продуктові набори. З Волочищини майже двісті чоловік виїжджали на допомогу у локалізації пожежі реактора.

До «Союзу Чорнобильської України» нині входять тридцять учасників – ліквідатори, постраждалі, вдови та діти.  Вони отримують постійну допомогу від нардепа. Працює Сергій Лабазюк і над тим, аби на законодавчому рівні захистити постраждалих.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Волинь, Житомирщина та Хмельниччина. У Старокостянтинові пройшли змагання з рукопашного бою «Кубок Самсона»

Волинь, Житомирщина та Хмельниччина. Нещодавно, дві команди гостей та п’ять місцевих змагалися у рукопашному бою. ...