Національна академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького відзначила своє 25-річчя

14-го грудня рівно 25 років тому на мапі України з’явився інститут прикордонних військ. Тепер це  знаний на всю країну єдиний вищий військовий   навчальний заклад, котрий виховує справжніх прикордонників. Перші керманичі закладу кажуть, на початках було не просто, але тодішні зусилля варті того, аби зараз вшановувати успішний виш.

За часи незалежності Національна академія Державної прикордонної служби  виховала близько 11-ти тисяч захисників національних рубежів. І це не тільки українці, свого часу заклад готував спеціалістів для сусідніх країн. Тим самим він  знаний не тільки на території України, а й далеко за її межами.  Народний депутат України Сергій Лабазюк зазначає,    якісне  навчання – ще одна візитівка академії.

На урочистості з нагоди ювілею закладу прикордонників  приїхав привітати і Голова Державної прикордонної служби України. Кращих військових та викладачів генерал нагородив  відзнаками та цінними подарунками. А для закладу передали сертифікати на нову техніку та обладнання.

Привітали курсантів, офіцерів та викладачів очільники міста  та області.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Волинь, Житомирщина та Хмельниччина. У Старокостянтинові пройшли змагання з рукопашного бою «Кубок Самсона»

Волинь, Житомирщина та Хмельниччина. Нещодавно, дві команди гостей та п’ять місцевих змагалися у рукопашному бою. ...