У Хмельницькому рятувальники вшанували пам’ять ліквідаторів наслідків катастрофи на ЧАЕС

14 грудня в Україні традиційно відзначається День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС — людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію  ХХ століття. У Хмельницькому біля пам’ятника “Героям-пожежникам, які врятували світ від ядерної катастрофи” пройшов мітинг-реквієм, куди прибули представники обласної та міської влади, керівники силових структур області, представники громадських організацій та містяни.

Присутні вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання та запалили свічку пам’яті в Каплиці Неопалимої Купини. Без сумніву, ті події ніколи не зітруться з пам’яті десятків поколінь, ця катастрофа назавжди залишиться спільним болем. Ліквідатори – жертвували своїм здоров’ям та життям, захищаючи нас від атомного лиха. Хмельниччина відрядила на боротьбу з невідомою стихією багато своїх фахівців. У період з 1986 по 1989 рік у роботі з ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС брали участь 132 працівники пожежної охорони області.

Володимир Семенюк один з ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Каже, найважчим було психологічно налаштуватись на роботу. Та попри все, разом з колегами виконували свій обов’язок, аби мінімізувати наслідки катастрофи.

Попри всі складнощі та проблеми, самі ліквідатори називають 14 грудня святом. Величний подвиг здійснили всі, хто брав участь у ліквідації наслідків вибуху на четвертому енергоблоці атомної станції.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Волинь, Житомирщина та Хмельниччина. У Старокостянтинові пройшли змагання з рукопашного бою «Кубок Самсона»

Волинь, Житомирщина та Хмельниччина. Нещодавно, дві команди гостей та п’ять місцевих змагалися у рукопашному бою. ...