«Велика коляда»: учні ПТУ змагалися за звання кращого колядника

Фестиваль-конкурс «Велика-коляда» серед учнів ПТУ на Хмельниччині проводять більше десятиліття. Щорічно художні керівники вокальних груп віднаходять все нові і нові різдвяні пісні, їх неординарні обробки, притаманні тому чи іншому регіону.

Іще однією родзинкою «Великої коляди» уже протягом 5 років є і фестиваль вертепів та витинанок. Мистецтвознавець Володимир Голунський каже, даний захід особливо цікавий.

Цьогоріч і колядок, і вертепів, і витинанок на фестивалі примножилось. Організатори заходу переконують, усе тому, що із кожним роком діти все більше усвідомлюють себе українцями.

Зважаючи на кількість учасників конкурсів, переможців цьогоріч також було чимало. Кращими колядниками, до прикладу, визнали гурти чотирьох навчальних закладів. 1 місце розділили Хмельницький центр профтехосвіти сфери послуг, ВПУ № 4, Красилівський та Хмельницький професійний ліцеї. Три перших місця визначили й у змаганні на кращий вертеп. Кращі з кращих– Волочиський аграрний, Красилівський та Славутський професійні ліцеї. Організатори кажуть, усі переможці обов’язково отримають нагороди, паперові у вигляді дипломів. І премії до стипендії.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Волинь, Житомирщина та Хмельниччина. У Старокостянтинові пройшли змагання з рукопашного бою «Кубок Самсона»

Волинь, Житомирщина та Хмельниччина. Нещодавно, дві команди гостей та п’ять місцевих змагалися у рукопашному бою. ...