Від сходу до заходу – як волонтери допомагають військовим та мирному населенню?

Війна вже три роки бентежить  душі українців. Саме завдяки нашим захисникам ворог не має можливість захоплювати нові території. За цей час сотні волонтерів побували на сході країни. У мистецької сотні «Гайдамаки» за плечима більше трьох десятків поїздок. Волонтери підтримують  військових піснями та продовольством,  саме навколо них гуртуються меценати, що готові допомагати і мирному населенню.

Світлини війни, розпачу та надії приїхали до обласного центру. Тут зосереджені  найбільш показові моменти  роботи волонтерів та того, як на їх приїзд  реагує місцеве населення. Народний депутат Дмитро Лубінець – родом з Волновахи. Вже не один рік допомагає  східним областям. Політик розцінює волонтерський рух, як рушійну силу на шляху до порозуміння мирного населення Донеччини, Луганщини та добровольців, адже  на цьому тлі виникають конфлікти.

За час воєнних дій  мирне населення окупованих територій більше почало сприймати українську мову та чоловіків у військовій формі, кажуть волонтери.

Через три роки, каже політик, ситуація з технічним оснащенням у військових покращилась. Проте вояки завжди раді маленьким сувенірам з рідної землі.

Нещодавно саме такі смаколики поїхали на схід завдяки дитячим старанням. Учні гімназії № 1 випекли більше трьох тисяч солодощів – усі вони поїхали в зону АТО. Тож волонтери з Хмельниччини ні на мить не забувають про потреби вояків.

Співаки, волонтери, меценати гуртуються, аби допомагати тим,хто боронить рідну землю. Лише за добрими справами буде стояти шлях до перемоги, переконані громадські активісти. Нещодавно у міській раді пройшли перемовини щодо побратимства двох міст – Хмельницького та Волновахи.

Волонтерські проекти мають на меті залучати дітей з окупованих територій до оздоровлення у місцевих таборах. Щоразу така робота дає результати – завдяки підростаючому поколінню можна досягти миру, кажуть благодійники.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Волинь, Житомирщина та Хмельниччина. У Старокостянтинові пройшли змагання з рукопашного бою «Кубок Самсона»

Волинь, Житомирщина та Хмельниччина. Нещодавно, дві команди гостей та п’ять місцевих змагалися у рукопашному бою. ...