Війна очима волонтерів

Шістдесят одна світлина, пронизана непідробними емоціями. По той бік об*єктиву – українські захисники, діти та жителі Сходу, що опинилися в епіцентрі війни. Впродовж чотирьох років АТО до них щомісячно приїздили волонтери Мистецької сотні Гайдамаки. Везли із собою продукти, медикаменти, спорядження та амуніцію. А ще –  пісні, якими зігрівали серця на фронті.

Фронтову експозицію нині презентують у Хмельницькому музеї  фотомистецтва. З-поміж майже 30-ти тисяч знімків, зроблених протягом кількох років, волонтери відібрали «найсвітліші».

Кожна світлина – це спогад , – кажуть волонтери.  Назарій Поляков – показує  знімок,  зроблений на передовій – в Авдіївській промзоні. Він викликає у хлопця особливі емоції. Адже тоді відзначав свій  день народження разом із бійцями Правого сектора.

Не приховує емоцій від побаченого і колега «Гайдамаків» – Тетяна Юзепчук. Дівчина  також неодноразово бувала на Сході з волонтерською місією. Каже, – тутешня експозиція показує всю справжність подій, що відбуваються в Україні. Тому її мають побачити якомога більше хмельничан.

«Побачити» війну очима «Гайдамаків» хмельничани зможуть  впродовж місяця. Триватиме виставка до 16 січня.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

«Купуй Хмельницьке». У Торгово-промисловій палаті містян знайомили з місцевими виробниками

Солодке життя за помірну ціну пропонують хмельницькі кондитери поціновувачам смаколиків. Роблять це ще з 65-го ...