Адвокати, прокурори, судді – у Хмельницькому

Чи не вперше актова зала Апеляційного суду Хмельницької області наповнена таким великим колом гостей. Працювати в зовсім нових,  комфортних умовах  – одне задоволення. Залу, дякуючи капіталовкладенням Державної судової адміністрації України, після капітального ремонту, днями здали в експлуатацію. Привід збиратися, вчитися, дискутувати та ще й в такому широкому колі, чималий – уже з 15 грудня 2017 суди працюють за новими процесуальними кодексами. Запитань до них, в усіх сторін судових процесів десятки.

Ініціативу апеляційного суду провести в області  таке масштабне навчання підхопила Національна школа суддів України.

Про нещодавні зміни в кримінальному процесуальному законодавстві та практику їх застосування присутнім розповіла визнаний серед фахівець судового корпусу України Валентина Щепоткіна,

Чимало слушного почули присутні й про застосування новацій цивільного процесу від науковця Галини Юровської, яка народилася в Хмельницькому та свого часу починала звідси свою кар’єру судді. Велику увагу Галина Валентинівна приділила, зокрема відкритості та гласності судового процесу. При цьому відмітила напрацювання та прагнення активно комунікувати з журналістами та суспільством Апеляційного суду Хмельницької області.

Насьогодні  cуддівський комплекс Україні повністю недоукомплектований. Про це заявив із трибуни семінару член ВККСУ Павло Луцюк. Якщо всього  працює 8082 судді, то ще 1776 вакансій готові до заміщення.  З них  в місцевих судах вільна 1041 вакансія. Та навіть попри це українські судді повинні пройти ще й випробовування серйозним кваліфоцінюванням, що як відомо розпочнеться з березня.

Докладніше про те, якими були дискусії фахівців на семінарі в Апеляційному суді Хмельницької області дивіться в телепрограмі «Слово Феміди», яка виходить на  каналах ЕКСКЛЮЗИВ та ТВ7+ щовихідних.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

До «Керуй» долучилися водії-початківці

Сьогодні на свої перші права здає Костя Яременко. Зараз, запевняє юнак, вміти кермувати – не ...