Чужих дітей не буває, або Від аліментів тепер не втекти

На кінець 2017-го в виконавчій службі Хмельниччини на примусовому виконанні перебувала 21 тисяча рішень щодо стягнення аліментів. Із них 3700 батьків не давали ані копійки на утримання власних чад понад 3 місяці. Всі вони уже в єдиному реєстрі неплатників аліментів. В народі його називають дошкою ганьби. Будь-хто з бажаючих може зайти на сайт Міністерства юстиції й дізнатися хто і скільки боргує своїм дітям. Новоприйнятий закон не тільки відкрив широкому загалу прізвища та імена злісних неплатників ,але й надав виконавцям суттєві важелі впливу на татусів та матусь-зозульок. Обмеження права боржників виїзду за кордон – перший із них. Якщо раніше пустити чи ні недобросовісного родителя  на відпочинок вирішував суд, тепер це робить державний виконавець. Одна його постанова і батько чи мати не виїде з країни доти, доки не розрахується зі своїм же дитям.

Важіль номер два – заборона користування і керування транспортним засобом. Як надавити на нього процедура поки не виписана. Хоча це – тимчасове явище, переконують у виконавчій службі.

Не виписана поки і процедура заборони на реєстрацію, використання зброї та полювання. Хоча і це, переконують у виконавчій службі, питання часу. Додають, найголовніший важіль, котрий прописали в законі уже працює. Він звів нанівець можливість маніпуляції, котрою раніше частенько і успішно послуговувались недобросовісні родителі.

Зважаючи на всі ці зміни – і ті, котрі працюють і ті, котрі найближчим часом додадуть головного болю злісним неплатникам, виконавці сподіваються на зменшення кількості боржників. За прогнозами цифра скоротиться суттєво.

Як-то кажуть, поживем-побачимо.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

В Хмельницькій обласній філармонії в день закоханих лунатимуть мелодії кохання

«Love Story» в обласній філармонії. Романтичні флюїди в залі, гарний настрій та море позитиву. 14 ...