Депутати заблокували трибуну через червоно-чорний прапор

Неспокійно та  шумно було цього дня в сесійній залі. Тут депутати планували розглянути зміни до обласного бюджету, заслухати звіт Михайла Загородного та проголосувати ряд запитів. Проте  найбільше говорили депутати з фракції ВО «Свобода», що запропонували перенести питання про використання червоно-чорного прапора на початок засідання. Днем  раніше обранці навіть створили спеціальну робочу групу з цього питання. Проте остаточно депутати  не дійшли згоди.

До сесійної зали  зайшли і учасники АТО, проте  у дверях виник конфлікт з нацгвардією та поліцейськими.

Трибуну обласної ради свободівці та учасники АТО заблокували. Таким чином вони вимагали першочергово розглянути питання про  підняття червоно-чорного стягу у визначні дати на адмінбудівлях.

Фракції по черзі вимагали часу на обговорення  питання, галасували  біля трибуни , проте  згоди не дійшли – думки депутатів розділилися.

Голосування за винесення питання про червоно-чорний прапор на  першочерговий розгляд виявилось провальним – його підтримали лише 25 депутатів. Тож Михайло Загородний запропонував створити узгоджувальну раду з цього питання, що працюватиме три дні. Згодом голова обласної ради сподівається на плідну роботу колег без блокувань та порушень регламенту.

Пленарне засідання сесії обласної ради перенесли на вівторок 27 березня.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

«Посміхнемось щиро Вишні»: у Хмельницькому відбувся загальнообласний конкурс гумористів

Обласний етап загальноукраїнського конкурсу традиційно зібрав чимало люду. Організатори заходу відмічають, з року в рік ...