Дорогі дороги. Понад мільярд гривень цьогоріч витратять на ремонт автошляхів на Хмельниччині

Майже триста три мільйони гривень витратять цього року на ремонт дороги Житомир-Чернівці Н-03. Йдеться суто про відрізок на території нашого краю. Так на Тещиному язиці облаштують додаткову смугу для руху і завершать міст через річку Мукшу.

Ремонтуватимуть ще одну дорогу, котра повністю перетинає Хмельниччину, щоправда вже з заходу на схід – М-12. По сорок кілометрів в обидва боки від обласного центру ладнатимуть дорожнє полотно, фактично повністю оновлюючи автошлях, адже він стає частиною транснаціонального транспортного коридору GO Highway. Так від об’їзної Хмельницького до Війтівців буде три смуги для руху.

А від Голоскова до кордону з Вінничиною три смуги чередуватимуться із чотирма. Фактично роботи у Голоскові розпочнуться вже з початку квітня. Техніку, китайці, які робитимуть дорогу, вже завезли, кажуть у Службі автомобільних доріг. Дочекається на ремонт і дорога від Староконстянтинова до Шепетівки. Нещодавно її статус підвищили з регіональної до національної.

Загалом з початком 2018-го кількість кілометрів доріг у розпорядженні Служби автомобільних доріг в області зменшилася з семи тисяч до двох. П’ять передали на баланс облдержадміністрації та новоствореній Службі доріг місцевого значення. Так кажуть, вдасться краще розпоряджатися грошима. До речі, цей рік стане безприцидентним, з точки зору фінансування галузі.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

«Чужих дітей не буває»Ч.2. На боржників аліментів чекають нові санкції

Сто два мільйони гривень за вісім місяців вдалося стягнути Виконавчій службі Хмельниччини із боржників аліментів. ...