Двадцять кілометрів водогону, сім кілометрів доріг… Як живе найбагатша ОТГ Хмельниччини?

Та на початках довелося несолодко, адже села навколо обласного центру планували приєднати до Хмельницького, каже голова Розсошанської ОТГ.

І довели свою правоту. Нині саме ця громада є реверсною – повертає гроші до держбюджету, адже заробляє на одного жителя більше, ніж встановлено нормою Кабміну. Так у 2016-му сума склала 5854,99 грн, а вже минулоріч – 6661,01грн. Власних надходжень за 2017-ий тут налічили понад тридцять три мільйони.

З цих тридцяти трьох один – повернули у державну казну. Грошей тут хоч і вистачає, та й роботи – греблю гати. Починаючи від ремонту зруйнованих доріг до зведення медичних установ. Нещодавно запрацювала повністю відремонтована амбулаторія у Ружичанці. Вона обслуговує майже дві тисячі сімсот подолян.

Є й денний стаціонар на п’ять ліжок. Від початку року в ньому пролікувалися тридцять вісім пацієнтів. У планах місцевої влади будівництво ще однієї амбулаторії, щоправда в Розсоші. Втім, незабаром до сім’ї Розсошанської ОТГ може доєднатися ще один населений пункт – село Шумівці. Із його жителями нині тривають перемовини.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Як у Хмельницькому працевлаштовують атовців?

За майже п’ять років війни на сході Україна отримала тисячі сучасних героїв. Частина з них ...