Хмельницьке ВПУ № 25 – серед 11 навчальних закладів країни, котрі використовують технологію імітаційного навчання

Ось цей кабінет наразі – не навчальне приміщення, а торгова зала. А випускники першого курсу 25-го ВПУ – не учні, а працівники віртуальних фірм. Сьогодні вони – торгові, рекламні агенти, бухгалтери і навіть директори. Усі чемно та якісно виконують власні обов’язки. Таким чином, закріплючи теорію.

Першокурсниця Іванна за сумісництвом директорка одного із представлених підприємств, переконує, навчатись працюючи – неймовірно цікаво, а головне – корисно. Дівчина здобуває другу освіту. За плечима – 5-річне навчання в університеті. Каже, хоч і має диплом – геть не знає що з ним робити. Додає, в виші вчили лише теорії, а роботодавцю потрібна практика – за нею й подалася до профтехучилища.

Ярмарка – це перший щабель так званої імітаційної технології навчання, за якою учнів ВПУ готують вже кілька років. Спершу вони торгують один з одним, а потім роботу продовжують в асоціації навчально-тренувальних фірм «Централь». Це – мережа, котра об’єднує 11-ть навчальних закладів, розташованих по всій країні. Кожен має власну фірму і спільний банк. Втім, якщо контори – віртуальні, то документообіг – сучасний та реальний.

Власне, таким чином діти навчаються. Методом проб і помилок в результаті із закладу виходить не просто дипломований спеціаліст, а фахівець-практик. Що постійно відмічають роботодавці.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

«Чужих дітей не буває»Ч.2. На боржників аліментів чекають нові санкції

Сто два мільйони гривень за вісім місяців вдалося стягнути Виконавчій службі Хмельниччини із боржників аліментів. ...