Наркевицькому громадському формуванню «Громада і порядок» рік. Як покращилася за цей час безпека громади?

За освітою – земле впорядниця, за покликанням – захисниця громадського порядку. Пані  Сніжана очолює громадське формування «Громада і порядок» у Наркевичах. Під її керівництвом одинадцятеро добровольців допомагають поліції забезпечувати порядок у громаді.

Далеко не всі права, котрі мають патрульні, так само належать і «дружинникам». Фактично сфера їхнього впливу – профілактика, попереджування злочинності.

А ще не дають кривдити рідних домашнім тиранам – стримують домашнє насилля до приїзду поліцейських. Кажуть, таким чином кількість правопорушень значно знизилася. Всього в області нині діють понад п’ять десятків громадських формувань, подібне Наркевицькому є лише у Колибаївській ОТГ. Щораз більше інших громад замислюються над утворенням поліцейської служби у себе.

У кожного бачення різне, тому Хмельницький центр розвитку місцевого самоврядування і запросив представників тер громад області, аби наочно продемонструвати практичне втілення в життя проекту «Сусідської взаємодопомоги» й громадських формувань.

Відео одразу потрапляє на монітор комп’ютера голови ОТГ. Кажуть, це – один із найкращих способів профілактики як злочинів так і адмінправопорушень. А ще школярі не курять й не розпивають алкоголю, щонайменше на вулицях Наркевичів. До юні, тут, до речі, особлива увага. Влітку започаткували школу медіації. Роман – один із її випускників.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Як у Хмельницькому працевлаштовують атовців?

За майже п’ять років війни на сході Україна отримала тисячі сучасних героїв. Частина з них ...