Популяризація робітничих спеціальностей – школярі відвідали трансформаторну підстанцію

Три десятки допитливих очей з цікавістю стежать за роботою  приладів на трансформаторній підстанції. Тут дітям розказали та показали, як населені  пункти живляться енергією.

Школярі не лише спостерігали за складними процесами на підстанції, а й задавали питання. Пізнавальна екскурсія допоможе у майбутньому визначитися  з вибором спеціальності  та підвищити популярність робітничих професій серед  молодого покоління.

Відтік кадрів за кордон та невелика популярність робітничих професій  серед молоді – головні проблеми кадрового забезпечення підприємств. Тому виправити таку ситуацію на території Хмельниччини  взялися в обласній адміністрації. Серед  місць, де майбутні фахівці та потенційні працівники можуть ознайомитися з умовами роботи,  значиться трансформаторна підстанція «Прибузька»  ПАТ «Хмельницькобленерго».

Ще минулого року  на Хмельниччині відбулося ряд заходів з популяризації спеціальностей, брак яких відчувається в промислових та енергетичних галузях.  Цього тижня 72 екскурсії  для дітей – наочний приклад того, наскільки потрібні  такі професії, як токар та електромонтер.  Фахові спеціалісти вкрай потрібні промисловій галузі, адже дефіцит кадрів може призвести до спаду показників в економіці.

Вже наступного тижня  в місті відбудеться конкурс «Кращий за професією» за спеціальністю «Електромонтер».

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

«Година Землі-2018». У суботу, 24-го березня хмельничан просять долучитися до світлового флешмобу

Це кадри дворічної давності. Тоді до Години Землі студенти ХНУ влаштували світовий флешмоб «У людей ...