Запашний хліб власного виробництва. У Наркевицькій ОТГ відкрили комунальну хлібопекарню

Десять видів хліба, вісім різновидів – булочних виробів. Поки що це – асортимент щойно відкритої комунальної хлібопекарні у Юхимівцях – одному із населених пунктів Наркевицької об’єднаної територіальної громади.

Рецептури беруться із досвіду, каже пані Наталія – головна пекарка. У неї більш як тридцять років стажу у цій галузі. Собівартість і відпускну ціну вираховує самотужки, так один буханець відпускають по вісім гривень.

За раз у цю хлібопічку вміщується сотня хлібин або двісті різноманітних булочок. Цими виробами планують забезпечувати свої навчальні заклади, а їх у громаді налічують аж вісім.

Вартість такого хлібопекарського обладнання склала сімсот тисяч гривень. Втім, із грошима громаді допомогли.

А ще кілька років тому це приміщення використовували, як школу. Вона була малокомплектною, тому й закрилася. Тепер будівлі надали нове дихання. Втім, місця тут ще чимало – якщо буде потреба, зможуть розширюватися. Спробувати втілити в життя подібну ідею хочуть і в іншому кутку краю – у Ганнопільській тергромаді.

Крім свіжого хліба Наркевицька громада отримала ще один важливий бонус – п’ятьох місцевих жительок вдалося тут офіційно працевлаштувати.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

«Чужих дітей не буває»Ч.2. На боржників аліментів чекають нові санкції

Сто два мільйони гривень за вісім місяців вдалося стягнути Виконавчій службі Хмельниччини із боржників аліментів. ...