Баскетбол у кожну школу! У Хмельницькому відбувся семінар для викладачів фізичної культури,тренерів з баскетболу та суддів-початківців

На тренерській ниві Анна Шликова працює вже п’ять років, втім, це тільки офіційно, насправді, каже дівчина, дітей навчає вдвічі більше. А почалося все у старшій школі, пригадує Аня, коли учителька на все життяпривила їй любов до баскетболу.

Аби робота була у задоволення, а гра з м’ячем для дітей стала улюбленою, потрібно бути у баскетбольному тренді. Тепер не те, що недосконалої, втім однозначно застарілої програми навчання замало. Сучасний тренер або учитель спочатку повинен зацікавити дитину, а вже потім навчати.

Пані Олена – майстер спорту з баскетболу, а тому не з чуток знає, як удосконалити чинну програму навчання, окрім того, організувати навчальний процес та, в першу чергу, зацікавити дитину. Аби поділитися своїми дослідженнями, Олена Мітовазавітала до Хмельницького. Саме у нашому місті відбувся семінар для викладачів фізичної культури, тренерів з баскетболу та суддів-початківців.Програму зустрічі поділили на кілька блоків, у кожному з яких говорили про актуальні тенденції у грі з м’ячем. Якщо Пані Олена відала теоретичною складовою, та його практична частина дісталася ДмитруБазилевському. Як водити м’яч, робити кидки, обходити суперника чи навіть фінтити – усе розказував та показував. Щоправда, для початку, каже голова тренерської комісії ФБУ, достатньо, аби баскетбол був у кожній школі.

Окрім теоретичної та практичної складової для викладачів фізичної культури та тренерів з баскетболу, не оминулиі суддів-початківців. Вони, як ніхто, повинні тримати руку на пульсі та стежити за усіма змінами у правилах самої гри.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Подолати десятки кілометрів, переправитися через річку та зійти на вершину гори. У Хмельницькому відбулися міські змагання з пішохідного туризму

Ось цю смугу перешкод Влад Захарчук подолав утричі швидше, аніж дозволяється. І це при тому, ...