Гектари нерухомості, дружини-багатійки і мільйони готівки – посадовці Хмельниччини подали електронні декларації

Голова Хмельницької обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук у 2017 році задекларував 42 об`єкти нерухомості в Старокостянтинівському районі. Серед них – три будинки і одна квартира, решта – нежитлові приміщення і земельні ділянки. З них чотири  – орендні, 12 – із часткою власності родини Корнійчуків в 1%. Зарплата голови ОДА склала 240 тисяч гривень, понад 900 тисяч заробила дружина губернатора на підприємницькій діяльності і ще 400 тисяч вона отримала з відсотків за банківськими вкладами. На рахунках Корнійчуків розміщено 2 мільйони 95 тисяч гривень. Ще 8 мільйонів гривень і 100 тисяч доларів губернаторська родина тримає готівкою. А також Оксана Корнійчук позичила у третіх осіб 120 тисяч євро. У автопарку голови ОДА «мітсубісі пажеро», «опель віверо», і «ландкрузер». А ще Олександр Корнійчук вніс у декларацію приз розміром 800 гривень.

Голова Хмельницької обласної ради  Михайло Загородній задекларував одну квартиру у Хмельницькому, вісім земельних ділянок у Чемеровецькому і Хмельницькому районах, одна з яких площею у 0,15 квадратних метри і вартістю в 33 тисячі гривень з`явилася у 2017 році. Також родина володіє недобудованим житловим будинком у Хмельницькому районі. Зарплата посадовця склала 290 тисяч гривень, плюс 152 тисячі пенсії. Та левова частка родинного заробітку склали гроші від відчуження нерухомого майна – понад 2 мільйони 200 тисяч гривень. Готівкою подружжя тримає понад 1млн660 тисяч гривень і 67 тисяч гривень розміщено на банківських рахунках. Подружжя також має 100 тисяч кредиту. Дружина голови обласної ради є власницею двох фермерських господарств – однак з огляду на декларацію доходу від них немає.

Мер Хмельницького Олександр Симчишин заробив за 2017 рік 309 тисячі гривень зарплати, дружина отримала майже 19 тисяч допомоги по догляду за дитиною. Хмельницький міський голова задекларував 4 об`єкти нерухомості, серед них садовий будинок в обласному центрі на 169 квадратних метрів, земельну ділянку та ще два житлових будинки в Хмельницькому і Старій Синяві, що мають позначку «інше право користування» записане на третіх осіб. Останні два об`єкти з`явилися у 2017 році. Окрім того у звітному періоді «мерська» зарплата зросла майже у двічі.

Головний прокурор області Олег Синишин оприлюднив 612 тисяч зарплати і 2700 гривень – матеріальної допомоги. Дружина прокурора задекларувала 426 тисяч гривень заробітків. На двох подружжя тримає у готівці 630 тисяч гривень.  В автопарку – «тайотараф 4». У Хмельницькому прокурор орендує житло у 65 квадратних метрів, а також його родина користується службовими квартирами у 71 квадратний метр у Львові. Цікаво, що прокурор, дружина і син отримали службові квартири в один день – 24 листопада 2016 року.

Головний поліцейський області Василь Віконський задекларував 293 тисячі гривень зарплати. Його дружина продала нерухомого майна на 131 тисячу. Окрім того друга половина головного копа Хмельниччини є власницею половити ТОВ «Карабін» утім, дохід від підприємницької діяльності не зазначений. А ще подружжя володіє житловим будинком, дружина має 5 об`єктів нерухомості, а ще у Василя Віконського у 2017 році з`явилася квартира у Хмельницькому на 55 квадратів з безоплатним користуванням.

 

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Як у Хмельницькому працевлаштовують атовців?

За майже п’ять років війни на сході Україна отримала тисячі сучасних героїв. Частина з них ...